Wednesday, October 1, 2014

PERJALANAN ANAK SYURGA MOMMY

Assalamualaikum semua.. 

Alhamdulillah.. akhirnya malam tadi atau lebih tepat lagi pagi la sebab dalam pukul 12 lebih Raees dah mula menyusu direct.. Secara tiba-tiba laju je dia hisap susu. Biasanya mesti dia main-main atau jilat-jilat jer. Termakbul juga doa mommy.. Puas mommy train Raees dari malam kedua Raees dilahirkan. Sebab malam pertama Raees dalam head box sebab dia tak cukup oksigen masa tu. 

Cukup 50 hari di train, Raees dah pandai. Mommy memang yakin Raees boleh menyusu direct. Walaupun mommy dah redha untuk bagi EBM guna botol susu. Sampai pam rosaklah kan.. Mommy bersyukur sangat-sangat dengan semua yang telah ditakdirkan buat mommy. Tapi sebab Raees kurang sihat dia banyak tidur. Kalau dia bangun pun dia menyusu kejap jer. Jadi nak pastikan susu mommy tak merundum, mommy still pam macam biasa. Lepas dia menyusu pun mommy pam lagi untuk pastikan breast betul-betul kosong. Mommy berharap sangat dapat fully breastfeed Raees. Doakan mommy berjaya ye kawan-kawan. 

Mommy perlulah beli nursing cover supaya senang nak bf Raees nanti. Mommy dah ada nursing poncho dulu beli masa zaman Wisya. Tapi mommy rasa nursing poncho tu tebal dan tak friendly sangat dengan weather kat Malaysia yang panas ni. Sebab tu mommy nak cari nursing cover yang tailored made yang ada window (senang nak tengok baby). Masih tak jumpa lagi. Biasanya online mesti ada. Mommy listkan antara website yang ada jual nursing cover ni ye. Kongsi dengan kawan-kawan yang berminat, lagi pun senang mommy nak cek balik entri ni. Dah anak dua pelupa bagai tak ingat. :)

  1. Little Precious Garden 
  2. Kedai Susu Ibu Sabah
  3. Kedai Chomel
  4. Manjakuhappy
  5. One Baby World
Ini lah antara website yang menjual nursing cover yang mommy nak beli tu. Mommy pernah beli kat little precious garden bagi kat kawan mommy (ibu hessa - owner hessa and me) dia jual Tuesday in Love. Yang nail polish lalu air tu, maknanya boleh bawa sembahyang. Tapi kalau was-was jugak takde masalah, boleh kopek jer dengan kuku, nail polish ni tak perlu pencuci dia. Free marketing jugak ni. Komisen please. Gurau jer intan :)

Oklah, mommy dah melalut dah ni. Asal cerita pasal Raees ni dah promo Tuesday in Love pulak.. Hahhaahah.. Takdelah, sebenarnya mommy nak kongsi dengan semua yang Raees dah pandai menyusu direct. Mommy tahu ini hanya permulaan yang indah bersama Raees, mommy tahu mesti banyak lagi pengalaman manis yang mommy akan tempuhi bersama. Doakan yang terbaik buat kami semua. Sekian, salam sayang. xoxo

2 comments:

  1. Terima kasih atas perkongsian cerita mommy raees.....moga baby sihat selalu. .

    ReplyDelete
  2. Syahdu mommy. Saya doakan mommy sekeluarga n Raees sentiasa mengharungi perjalanan hidup yg indah2.

    ReplyDelete