Sunday, September 28, 2014

BREAST PUMP ROSAK..

Assalamualaikum.. 

Mommy nak bercerita kisah pam rosak pagi tadi. Tetiba je rosak. Stress mommy. Dahla pagi-pagi buta. Sekarang ni mommy pakai pam Spektra 3. Baby Raees masih belum pandai menyusu direct. Mommy masih training Raees untuk menyusu direct jadi buat masa ni mommy perlu pam. Tak pam nanti, sah-sah susu makin kurang. My breast pump is my BFF. 

Balik hospital jer terus cari pam. Test punya test, sebelah jer yang ok, sebelah lagi kaput. Jumpa jugak pam manual mommy yang avents simpan je just in case. Jadi, pagi tadi lah in case nya.. Pam Spektra 3 mommy rosak, rasanya membran dia dah loose nak kena tukar. Sebab suction dia dah takde. Guna yang manual tu lenguhnya tak terkira. Dah la kena pam pagi-pagi nak tahan mengantuk lagi kan. 

Tak boleh jadi, mommy ajak daddy pegi beli. Since memang nak keluar pergi rumah nenek. Tapi biasalah, dah ada anak dua kenalah, siapkan anak dulu, kemas sikit-sikit. Daddy tolong vakum satu rumah. Bertuah mommy dapat suami yang rajin. 

Lebih kurang dalam pukul 1 lebih kami keluar rumah. Since mommy duduk TTDI Jaya, kedai yang mommy rasa ada jual spare part breast pump; One Baby World kat Laman Seri Seksyen 13. Malangnya dah habis stok. Cuba cek dekat kedai baby sebelah Hospital Umra, Nursing Mum tak silap nama kedai tu. Pun tak ada. Harapan terakhir kedai baby di Seksyen 16 dekat Padang Jaya, Moms House. Lagi lah takde. Nampaknya mommy terpaksa lah redha dan order online, kenalah tunggu sehari dua lagi. 

Sampai jer rumah nenek, jumpa adik ipar dia cakap dia baru balik shopping kedai baby kat seksyen 20. Mommy pun tanyalah if kedai tu ada tak spare part pump. Adik ipar cakap mesti ada. So, balik rumah nenek terus cuba pergi tengok. Nama kedai dia Marissa Shoppe. Nasib mommy baik. Diorang memang ada. Macam-macam ada kedai baby tu. Tak rugi pergi. Tengah sale pulak tu. Sempat jugak mommy grap snuzzler Little Bern harga dia RM79 dengan satu legging RM10. Membran tu mommy beli 2 satu RM9 jer.

Balik jer apa lagi terus mommy pam, dapatlah guna double pump balik. Cut the time in half. Susu pun dapat banyak. Itu sahaja la kisah mommy hari ni. 



Ni lah barang-barang yang mommy beli tadi. Tak rugi singgah kedai Marissa Shoppe. Adik ipar cakap dia pun ada instashop. Nama kat instagram Marissa_Shoppe. Wah, free marketing ni. Kalau lah owner Marissa Shoppe baca, saya nak dapat voucher discount boleh.. Gurau jer..

Sekian, dari mommy. Salam xoxo

No comments:

Post a Comment