Tuesday, June 25, 2013

6 JULY - BAKAL BIRTHDAY GIRL - PRINCESS DARWISYA


OMG!OMG! Approximately lagi 10 hari its going to be Darwisya’s Birthday!!!Her first birthday ever.. Mommy yang excited of course. Macam2 rasanya nak plan tapi perlu ke..Darwisya setahun for sure dia tak ingat pun tp wajib amik gambar kan since dia pun da officially boleh jalan 50% la..sure comel kalau amik gambar dia blowing her first candle on her birthday. Nasib dapat jugak AL yang diapply sebab weekend mmg susah nak cuti biasanya. 


Hmm..mommy first ingat nak bawak gi zoo negara. Tapi bila pikir2 balik, dengan panas dan jerebu sekarang ni cancel! Haritu someone tak ingat siapa sorry ye.. suggested AQUARIA KLCC. Terus mommy rasa such an awesome idea!! Mesti Darwisya suka tengok fish yang sure dia akan panggil CAT. So yeay!! tak sabar nak pergi since mommy pun tak pernah lagi jejak Aquaria tu.


Ada jugak in the back of my mind teringin nak wat a small gathering beli cake with close friends and families but takde budget la. And plus nak kena ada venue, makan2 suma which mommy takde masa nak organize. Sorry Darwisya, a trip to Aquaria harap2 Darwisya will enjoy it k! 


So today, mommy research on Aquaria nak wat itinerary for the whole day. Kena ada checklist kalau ada baby ni. Wait, Darwisya will be no longer a baby, masuk 1st year shes a toddler right.. Oh nooooo!!! My baby.. cepatnya masa berlalu. Darwisya da setahun mommy tak jugak kurus2.. Stress!! Salah mommy, mengaku bersalah sebab tak jaga makan, camne nak jaga asik lapar je.. 

Motivation for Ramadhan ni nak puasa plus diet skali then raya tak mau makan banyak2 nak maintain and loose all the baby fat by end of this year at least kalau dapat masuk balik dalam my fat jeans pun takpe.. meaning need to loose about 10kg maybe by next year da bleh gi cabin crew interview balik and wont fell so bad bila tengok all the other candidates suma kurus2 belaka.. I will be taking Set Kurus Shaklee untuk prove how good Shaklee is.

Bercakap pasal Darwisya, while mommy typing dia pun being herself kacau mommy making it really hard for mommy nak be in front of the pc. Tadi lompat2 suka sangat terduduk pastu pipi kena hujung kerusi ni.. da calar muka.. sure daddy balik mommy kena marah sebab tak jaga anak daddy elok2.. 

Sampai sini jela untuk hari ni. Nanti mommy sambung lagi.. xoxo

2 comments:

  1. saya la yg suggest pegi aquaria tue...heheh..tertutup sudah pasti sejuk n selesa..ekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks ika!! sorry lupa! al maklum makcik..hehehe

      Delete